Skip to main content
EP BELT LOZNICA

Lider u proizvodnji tehničkih tkanina od poliestera i poliamida

Preduzeće EP-BELT DOO LOZNICA osnovano je u oktobru 1999. godine kao jednočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Osnovna delatnost je proizvodnja tehničkih tkanina na bazi POLYESTERA i POLIAMIDA. Proizvodi – tehničke tkanine nalaze primenu u gumarskoj industriji za proizvodnju transportnih traka.

Na početku rada proizvodna aktivnost bila je fokusirana na plasiranje proizvoda isključivo na domaćem tržištu. Ovakva strategija bila je logična pošto je EP BELT prva firma na ovom područiju koja se bavi ovom vrstom proizvodnje.

Našom pojavom na tržištu potpuno smo zaustavili uvoz ovih tehničkih tkanina iz inostranstva. Veoma brzo smo kvalitetom naših proizvoda zadobili poverenje inostranih kupaca, gde smo konkurentni u odnosu na cene, rokove isporuke i nivo kvaliteta.

24

godine poslovanja

98

proizvoda namenjeno izvozu

219

zaposlenih radnika

24

godine poslovanja

98

proizvoda namenjeno izvozu

219

zaposlenih radnika

Danas, EP-BELT DOO LOZNICA je izvozno orjentisana firma (98%) i naši proizvodi se prodaju širom Evrope (Nemačka, Mađarska, Bugarska, Rusija, Rumunija, Turska, Italija, Grčka, Poljska i dr.), SAD, Južna Afrika.

Smatramo da je prednost EP BELT-a u savremenom pristupu organizacij, koja je svojom fleksibilnošću spremna da deluje u veoma kratkom vremenskom roku što smatramo našom glavnom tržišnom prednošću.

Proizvodnja tehničkih tkanina počela je u martu 2000. godine u Loznici i do danas nije prekidana.